Tramvaj č. 16, 15:37

24. červen 2013

Johana Švarcová

Já jsem ti to říkala. Pátý díl rozhlasové hry v deseti epizodách. V režii Johany Švarcové účinkují Petr Marek, Johana Švarcová a pes Kryštof.

(Dveře se zavřou a tramvaj zacinká. Zvuková atmosféra celkem plné tramvaje.)

ONA: (tlumeným hlasem) No tak, Kryštofe, sedni!!

PÁN č. 1: Znáš Mirku, tak vůbec nevím, co tady řešíš... jak jsem ti asi měl dát vědět, když se mi vybil telefon... Kláro, nechtěj bejt absurdní, jo? Prostě mám vybitej telefon, rovná se nemůžu ti zavolat, rovná se nic to neznamená... hmm... cheche..., jasně, já přesně vím, kam teď míříš... jasně, tak jak chceš... nic nebylo... nic... no nebylo... byl tam Karl a Frcin, šli jsme pak k Mirce domů... proč? Ta ochutnávka už skončila a do hospody se nám nechtělo..., ježiš dyť to víš, ta degustace. Tak jsme šli k Mirce... nejdřív jsem usnul v obýváku, pak jsem šel na záchod, tam jsem byl asi hodinu a půl, a pak mě Mirka odnesla do postele..., já nevím, proč mě nedala na gauč, asi tam byl někdo jinej... to mě jako měla nechat spát na záchodě? ... Nebyl, přísahám... jen jsme se objali jako se ségrou třeba... to je jedno, že nemám ségru přece, ne? ... Jen na dobrou noc... nebyla větší...

(Z cestujících sem tam někdo zakašle, zamručí, je cítit, že kolem je poměrně dost lidí, kteří v tuto chvíli nechtěně nahlížejí do soukromí pána.)

ONA: (vnitřní hlas) Ta Mirka asi bude obětavá holka, takhle se postarat o všechny tři, včetně Frcina… hm…

ONA: S dovolením, můžu projít?

(Monolog Pána č. 1 se postupně vzdaluje.)

ONA: (přesouvá se na druhý konec tramvaje, tlumeným hlasem) Kryštofe, sedni.

(Někdo šlápne psovi na ocásek, Kryštof vyjekne.)


Osoby a obsazení:
Ona: Johana Švarcová
Pán č. 1: Petr Marek
pes Kryštof

Autor a režie: Johana Švarcová
Dramaturgie: Kateřina Rathouská
Mistr zvuku: Roman Kolliner
Zvuková spolupráce: Ladislav Železný


>> Zpět na hlasování

autoři: Johana Ožvold , Klára Novotná
Spustit audio