Premiéry na autosalónu v Ženevě

27. únor 2009

79. ročník ženevského autosalónu má jako každý rok co nabídnout fanouškům "čtyř kol". Mezi největší lákadla pro české návštěvníky jistě patří oficiální představení Škody Yeti jako nové modelové řady tuzemské automobilky, ale najdou se i další velice zajímavé vozy, které si získají váš zájem. Tady je výčet těch z našeho pohledu nejzajímavějších...

Audi A5/S5 Cabrio nabízí i přes složenou plátěnou střechu nákladový prostor s objemem 320 litrů. V nabídce budou tři benzínové a dva dieselové motory, nebude chybět ani pohon všech kol quattro.

Audi A5 cabrio

Nové malé městské vozítko Chevrolet Spark, který vznikl se studie Beat, bude vypuštěn do evropských vod v první čtvrtině roku 2010

Chevrolet Spark

Fiat 500 ve verzi "Cabriolet" bude mít plátěnou sundavací střechu, která bude nabízena v několika barevných provedeních.

Fiat 500 Convertible

Chvíli po uvedení pětidveřové verze Hyundai i20 se na trhu objeví i levnější verze se třemi dveřmi.

Hyundai i20

Mazda 3 MPS je nejvýkonější verzí této modelové řady a vyznačuje se ultimativními jízdními výkony.

Mini Cooper One Clubman se stane nejlevnějším základním modelem. Pod kapotou bude pracovat benzínová "jednačtyřka" o výkonu 95 koní.

Mini Cooper One Clubman

Peugeot 3008 je dlouho očekávaným crossoverem francouzské značky. Měl by být soupeřem Tiguanu, Fordu Kuga nebo Nissanu Qashqai, ale nebude nabízen s pohonem všech kol.

Peugeot 3008

Renault Clio GT bude pohánět benzínový 2,0 16V a bude nabízen pouze v barvě Malta Blue

Renault Clio GT

Saab 9-3X vychází ze Saabu 9-3 Sportcombi XWD, tedy s pohonem všech kol, ale nabízí ještě lepší jízdní vlastnosti.

Saab 9-3X

Škoda Yeti se stane pátou modelovou řadou tuzemské automobilky. V nabídce budou dva benzínové a tři naftové motory, chybět nebude ani pohon všech kol.

Škoda Yeti

Toyota Prius jeho Hybrid Synergy Drive byl z 90 procent přepracován, nyní je lehčí a menší. Výkon pohonné jednotky ale narostl o 22 procent.

Toyota Prius

Nová Toyota Verso nabídne vyšší výkony motoru, ale zároveň poklesne produkce škodlivin. To je výsledek koncepce Toyota optimal Drive

Toyota Verso

Mezi dalšími novinkami najdete například hatchback Seat Exeo, malé auto Suzuki Alto nebo Renault Megane Grandtour. Porsche představí Cayenne s dieselovým motorem a Audi novou A4 ve verzi Allroad a ostrou verzi TTRS. A čeká tu na vás také spousta nových konceptů a studií...

Audi TTRS
autor: onj
Spustit audio