Dakarský deník 12 - rozhlasové studio v plátěném stanu

16. leden 2013

Už podesáté má Radiožurnál svého reportéra přímo v konvoji této slavné pouštní rallye. Informace z první ruky jsme vám nabízeli už z Afriky a po přestěhování nejtěžší rallye světa od nás máte nejrychlejší dakarské novinky z Jižní Ameriky.

V konvoji funguje také oficiální rádio rallye Dakar s opravdovým studiem v bílém stanu o velikosti garáže. Stanice se jmenuje Cadena 3 Argentina.

„Z rallye Dakar vysíláme hodně aktuálních vstupů. Celkem to denně znamená hodinu a půl živého vysílání do celé Argentiny. Hlavně reportujeme o argentinských závodnících, a protože jsme rádio sídlící v Córdobě, speciálně se věnujeme závodníkům právě z tohoto města. Zajímá nás ale také zákulisí rallye, například kolik lidí se pohybuje v dakarském konvoji, kolik toho snědí a podobně.

Jsem na třetím Dakaru, poprvé jsem byl v roce 2011. Je to pro mě dobrá příležitost procvičit si angličtinu a popovídat si s velkými dakarskými osobnostmi. Argentina je země, která velmi miluje auta, dalo by se říct až fanaticky. Je to druhý národní sport hned po fotbale,“ řekl moderátor stanice Cadena 3.

autor: jař
Spustit audio