Americký raketoplán Discovery se pokusí znovu přistát

Dnes se má znovu pokusit o přistání raketoplán Discovery. Včera jeho návrat na zemi překazila nízká oblačnost a déšť. Pokud nebudou povětrnostní podmínky na Floridském mysu Canaveral přát ani dnes, může raketoplán přistát v Kalifornii.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

raketoplán Discovery při startu

raketoplán Discovery při startu | Foto: www.mediaarchive.ksc.nasa.gov

Počasí se má umoudřit, předpovídají meteorologové. Pokud se pozemní řízení letu rozhodne využít hned první příležitosti, měl by Discovery přistát po půl osmé místního času. Další možnost se naskytne o hodinu a půl později.

V záloze je také pozdější alternativa přistání na Edwardsově základně v Kalifornii. Ta ale znamená drahou dopravu raketoplánu do domovské základny v Kennedyho vesmírném středisku na zádech speciálně upraveného Boeingu 747.

Discovery je ve vesmíru už přes dva týdny. Posádka dopravila na Mezinárodní vesmírnou stanici nové zásoby a techniku a provedla nutnou údržbu.

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme