Jaro konečně přichází, čas přezout na letní

8. duben 2013

Dnešní ráno bylo sice ještě hodně mrazivé, ale konečně bylo cítit ve vzduchu jaro. A mělo by to tak prý být už napořád, takže se dá čekat, že tento týden se naplno rozjede přezouvání na letní pneumatiky.

Zatím přezulo jen pár odvážlivců a dokonce se letní pneumatiky ani příliš neprodávají. V následujících dnech se to však jistě změní, a to nejen kvůli počasí.

„Pravidelně kolem 15. dne v měsíci, který je pro mnohé výplatním dnem, roste počet zákazníků. Přezutí pneumatik se odvíjí od počasí, takže současnou změnu pocítí i pneuservisy, kde teď výrazně poroste zájem. Hodně zákazníků má v současné době už dopředu připraveny letní pneumatiky,“ přibližuje zkušenosti prodejců Jan Hanus ze serveru Nejlevnejsipneu.cz.

Díky čínské konkurenci a částečnému přesunutí výroby na východ jsou pneumatiky letos o něco levnější než před rokem, takže pokud jste si vyčlenili určitou částku na nákup nových, můžete sáhnout i po kvalitnějších kolech, které vydrží déle.

„U lacinějších pneumatik bývají používány jiné směsi, podle mého názoru ne tak kvalitní jako u prémiových značek, a proto dochází k jejich rychlejšímu opotřebení,“ popisuje Hanus.

U zimních jsou pravidla jasná, ale u letních?

Nákup letních pneumatik je pro mnohé motoristy možná větším oříškem než pořízení zimních. Tam je to jasné, ze všech stran se doporučuje vyměnit zimní pneumatiky zhruba po čtyřech letech provozu anebo pokud je vzorek nižší než čtyři milimetry. U letních tak jasná pravidla pro výměnu nejsou.

„Nevycházel bych z toho, jak je pneumatika stará, ale sledoval bych její vizuální projev – praskliny, zpuchření a také tvrdost směsi. Pokud je pneumatika už velmi tvrdá, je nejvyšší čas ji vyměnit,“ potvrzuje Jaroslav Braňka z TiresType.

Čtěte také

Ze zákona nesmí klesnout vzorek pneumatiky pod 1,6 milimetru, což většinou odhalují indikátory přímo na kole. Vliv na životnost má ovšem nejen to, jak a kde řidič jezdí, ale i to, jestli má auto v garáži, nebo venku.

„Záleží na tom, jak často a kde je vůz využíván, jestli stojí na sluníčku nebo například zdali jezdí v prostředí, kde se mohou vyskytovat ropné produkty. Potom dochází k degradaci směsi a povrchu pneumatiky,“ varuje Braňka.

Jsou energetické štítky k něčemu?

Od loňského podzimu musí být každá nová pneumatika vybavena takzvaným energetickým štítkem, který by měl motoristům usnadnit výběr. Jenže jsou tady pouze tři údaje: o hlučnosti, která je vztažena k 72 decibelům, a písmeny je hodnocena kvalita pneumatiky z pohledu valivého odporu a přilnavosti na mokré vozovce.

„Označení jízdní vlastnosti bývá nejčastěji hodnoceno jako A, co se týká valivého odporu, prémiové pneumatiky mají většinou C nebo E,“ uzavírá Hanus.

Na první pohled je to trochu velký rozptyl, ale má logiku. Pokud má pneumatika dobrou přilnavost na vozovce a tedy kratší brzdnou dráhu, nemůže mít zároveň i minimální spotřebu.

autor: evk
Spustit audio