Václav Postránecký v hlavní roli komedie Pán z Prasečkova

22. listopad 2012

Činohra Národního divadla 22. listopadu uvádí premiéru inscenace Moliérovy komedie Pán z Prasečkova s Václavem Postráneckým v hlavní roli.

Pro režisérku Hanu Burešovou jde už o třetí práci s Moliérovým textem. Poprvé to byl Létavý lékař čili Proměny Harlekýnovy na scéně Divadla Na zábradlí. V roce 2006 připravila pro Český rozhlas Tartuffa s Jiřím Štěpničkou a Taťjanou Medveckou v hlavní roli. Nyní se spolu s dramaturgem Štěpánem Otčenáškem rozhodla sáhnout po méně známé Moliérově komedii.

Jejím ústředním tématem je snaha přihlouplého měšťana dosáhnout společenského vzestupu prostřednictvím sňatku s dcerou významného šlechtice. Mladá dívka už ale má svého milého a spolu s ním vymyslí plán, jak pána z Prasečkova znemožnit. Více se o nové inscenaci dozvíme z příspěvku Mariny Feltlové.

V představení Pán z Prasečkova vystoupí také členové Dismanova rozhlasového dětského souboru. Premiéra se koná 22. listopadu od 19 hodin na scéně Stavovského divadla. Druhá premiéra je 23. listopadu ve stejný čas.

Spustit audio