Legendární sluha Saturnin ožívá v Divadle ABC

30. duben 2010

Městská divadla pražská uvádějí na scéně Divadla ABC jevištní adaptaci populárního Saturnina Zdeňka Jirotky. Elegantní móda, vtip a jiskřivá taneční hudba 20. a 30. let minulého století, to vše má své místo v inscenaci hostujícího režiséra Ondřeje Havelky. /audio + píseň "Hrály dudy" uvnitř/

V divadelním přepisu Saturnina uvidíte Jiřího Hánu (Saturnin), Vasila Fridricha (Leopold Janský), Jitku Smutnou (Teta Kateřina), Zuzanu Norisovou či Lucii Pernetovou (Barbora Terebová), Lubomíra Lipského či Jaroslava Vlacha (Dědeček), Vladimíra Čecha (Dr.Vlach), Jana Medunu (Milouš) a Martina Zbrožka (například Tenisový míček). Živě hraje orchestr Melody Makers. Jaroslav Doleček natáčel na jedné z posledních generálních zkoušek a k mikrofonu pozval Ondřeje Havelku.

Saturnin v režii Ondřeje Havelky staví nejen na vtipu Jirotkovy předlohy, ale také na zachycení dobové atmosféry a především na živě interpretované hudbě. V inscenaci uslyšíte mimojiné populární song Hrály dudy v podání obletované Barbory. My vám ho nabízíme v obsazení Zuzany Norisové.

autor: Jaroslav Doleček
Spustit audio