Česká taneční platforma nabízí ty nejlepší choreografie!

4. duben 2011

Pod heslem „Nechte se unést tancem“ se od 7. dubna koná v Praze pětidenní přehlídka domácí choreografické tvorby.

Ze 40 přihlášených projektů bylo vybráno 14, které se objeví v divadle Ponec, v NoDu nebo Studiu ALT@. Kromě tance je připraveno i promítání filmů, vernisáž výstavy fotografií nebo seminář na téma Nové čtení tance a workshop Institutu světelného designu.

Vybíráme z programu – podrobnosti v příspěvcích, které vznikly k premiérám představení:

7. 4. Ponec: Kateřina Stupecká: Sunyata8. 4. Farma v jeskyni: Divadlo / The Theatre 9. 4. Studio ALT@: Mirka Eliášová: Grooves Jarek Cemerek: Void Amongst Humans 9. 4. Ponec: DOT504 / Lenka Vágnerová a Pavel Mašek: Mah Hunt 10. 4. Studio ALT@: Jana Látalová a Marta Trpišovská: Exkurze s Helgou10. 4. Ponec: Dekka Dancers 11. 4. Teatro NoD: DOT504 / Lenka Vágnerová: Perfektní den aneb Mr Gluteus Maximus11.4. Ponec: VerTeDance / Maya Lipsker: Transforma + Veronika Lišková: Doteky tance – dokument 12. 4. Ponec: 420People / Václav Kuneš a Nataša Novotná

Přehlídka toho nejlepšího, co se v uplynulém roce urodilo na české taneční scéně, trvá do 12. dubna. Průběžné zpravodajství o festivalu v Mozaice.

O festivalu Česká taneční platforma si s předsedkyní sdružení Tanec Praha a zároveň zakladatelkou festivalu Yvonou Kreuzmannovou povídala Anna Hašková.

Spustit audio