Nejkrvavějšího Macbetha hrají v Divadle D21! Na tuto vinohradskou scénu zavítáme s Mozaikou

16. březen 2017

Čtvrtou středu v březnu budeme odpolední Mozaiku vysílat z komorní vinohradské scény Divadla D21. Představíme vám, jakou cestu tito divadelníci ušli od roku 2003, kdy založili nejdříve Malé vinohradské divadlo, až do dneška, kdy má jejich Divadla D21 na repertoáru více než dvě desítky současných i klasických dramatických titulů.

Souboru je blízký experimentální přístup a společně s uměleckým šéfem Jiřím Ondrou vytváří autorský koncept divadla. Na repertoáru má v současné době více než dvě desítky titulů. Inscenují nejen klasické dramatické nebo dramatizované texty, ale především texty současné a původní, které vznikají přímo pro soubor.

Na komorní scéně Divadla D21 je k vidění i originální pojetí Shakespearova Macbetha režiséra Michala Háby. Jeho inscenace patří k nejkrvavějším a také nejgrotesknějším zpracováním této dramatické klasiky. Do postav ze hry Macbeth se na okamžik stylizovali i moderátor Martin Luhan a redaktorka Veronika Štefanová, kteří vás budou živým vysíláním z Divadla D21 provázet.

03822474.jpeg

Hosty budou členové souboru i vedení divadla, ředitelka Divadla D21 Hana Mathauserová, kmenový režisér Jiří Ondra, dramaturgyně Magdalena Frydrych Gregorová a také herec Hasan Zahirović. Řeč bude nejen o repertoáru a aktivitách soboru, ale také novinkách, které připravuje. Na violu a cimbál vysílání hudebně doprovodí herečky Stela Chmelová a Kristýna Podzimková písněmi z inscenace Knoflíček.

Poslouchejte nás živě 22. března od 16 hodin nebo se za námi přijďte podívat do Divadla D21!

Spustit audio