Next wave: příští vlna může přinést cokoliv

26. září 2014

Bytové divadlo, pouliční projekty, pohybově výtvarná představení, ale také třeba zabijačku nebo hru, při níž si můžete vybít agresi. To vše nabídne letošní festival …příští vlna/next wave…, který od soboty 27. září zasáhne Prahu a od 10. října Brno.

Nejen pražské ulice, také divadelní sály, kavárny, výstavní i zcela netradiční prostory ožijí 21. ročníkem festivalu …příští vlna / next wave... Ten nabídne osm nových premiér, řadu činoherních, tanečních, pohybově výtvarných nebo ryze alternativních představení, pouliční projekty, rozhlasové vysílání a dokonce i zabijačku.

Klasická alternativa ve VenušiV rámci festivalu se uskuteční celkem osm premiér. Jednou z nich je Pustina režiséra Miroslava Bambuška, který zpracoval básnické texty Pavla Zajíčka. Taneční skupina Nanohach uvede předpremiéru nového bilančního představení Move on. Další dvě premiéry nabídne nově vzniklý kulturní prostor Venuše ve Švehlovce. Například inscenaci 120 dnů Sodomy zde zahrají Depresivní děti touží po penězích. Tento soubor spolu s divadlem 11:55, který tvoří čerství absolventi DAMU, a poetickým Chemickým divadlem našly v kulturním centru Venuše svoji stálou scénu.

Nalaďte si Rádio BolehlavZástupce centra Venuše, herec, režisér a spoluzakladatel Depresivních dětí Jakub Čermák stojí ještě za jedním koprodukčním projektem festivalu …příští vlna/next wave… a festivalu Divadelní Nitra, a tím je Rádio Bolehlav. Říká o něm: „Tuto sobotu proběhne rádiové vysílání, které bude částečně z Nitry a částečně z Prahy. Hlavní téma celého vysílání zní: Na čo je umenie.“ Rádio Bolehlav můžete tuto sobotu poslouchat přes internet na webové adrese: www.depresivnideti.eu/radio, anebo přímo ve vysílacím studiu ve Školské ulici 28.

Součástí festivalu bude také křest nového kulturního centra Venuše ve Švehlovce v Praze 3.

Festival …příští vlna/next wave… se uskuteční v Praze od 27. září do 9. října a v Brně od 10. do 14. října.

Podrobný program najdete na webových stránkách: www.nextwave.cz.

Spustit audio