Noc v NanoPOLIS na Nové scéně

12. prosinec 2011

Na Nové scéně Národního divadla se v pondělí 12. prosince diváci přenesou do nanoprostoru, tedy světa o rozměrech deset na minus devátou metru.

Unikátní představení Noc v NanoPOLIS, ve kterém vystoupí mimo jiné taneční skupina DekkaDancers, kapela Tatabojs a zpěvačka Klára Nemravová, propojuje hudbu, tanec, obraz a fyzikálně-chemické experimenty. Jde o součást mezinárodního projektu, jehož cílem je vzbudit zájem mladých lidí o vědu a umění.

Autory scénáře a dramaturgie večera jsou Alexandr Prokop z Uskupení Tesla a Tomáš Žižka. Vedle tanečníků a hudebníků se na scéně objeví trio vědců Tros Pedros, kteří představí různé chemické pokusy, zazní přednáška o nanotechnologiích a také skladba Entropic Symphony v podání stacionárních strojů. Poprvé se tento nezvyklý večer uskutečnil 23. listopadu.

Podle choreografa Tomáše Rychetského z DekkaDancers a frontmana kapely Tatabojs Milana Cajse tehdy byli diváci nejspíš trochu překvapeni, nevěděli, zda jsou svědky odborné přednášky, bláznivé performance, baletu či koncertu. Na základě této zkušenosti se proto rozhodli představení trochu upravit a zkrátit. Jak tedy bude dnešní večer vypadat, na to se jich zeptala Marina Feltlová. Jako první hovoří Tomáš Rychetský.

Součástí projektu je také umělecká výstava NanoPOLIS, která v prostorách Nové scény potrvá až do konce roku.

Spustit audio