Slavní bratři Jiří a Otto Bubeníčkovi zatančili v Národním divadle

13. leden 2014

Fenomenální tanečníci, legendy světového baletu, dvojčata Jiří a Otto Bubeníčkovi o víkendu vystoupili na scéně Národního divadla v Praze.

Bratři pocházejí z české cirkusové rodiny s dlouholetou tradicí, vystudovali pražskou Taneční konzervatoř a po jejím absolvování okamžitě získali angažmá v zahraničí.

Vystupovali na všech významných světových jevištích, získali za své taneční umění řadu mezinárodních ocenění (Jiří za posledních 15 let i za své choreografické práce) a jejich představení jsou vždy beznadějně vyprodaná. Nejinak tomu bylo i v Národním divadle v Praze.

Součástí galapředstavení Les Ballets Bubeníček byly čtyři choreografie Jiřího Bubeníčka, prvního sólisty Semperoper Ballett v Drážďanech.

Hudbu, scénu nebo kostýmy k choreografiím Dech duše, Toccata, Faun a Obraz Doriana Graye navrhl jeho bratr Otto, první sólista Hamburg Ballett.

Slavná dvojčata zatančila v první a poslední části večera a kromě nich se divákům představili tanečníci předních evropských souborů – drážďanského, berlínského a švédského baletu.

autoři: Marina Feltlová , Helena Petáková
Spustit audio