Tramtarie v Olomouci, divadlo v sousedství supermarketu

26. srpen 2014

Za vznikem olomouckého Divadla Tramtarie v roce 2005 stála parta nadšenců. Dnes je toto divadlo vyprofilované v nezávislou profesionální scénu nabízející divákům současná témata. V Tramtarii rádi využívají filmové projekce, rychlý způsob vyprávění, či rychlý střih.

Slovanský dům v centru městaDivadlo Tramtarie od roku 2007 sídlí ve Slovanském domě v centru hanácké metropole. Ve vlastní produkci uvádí pět divadelních premiér za sezónu, inscenace jsou pravidelně každý měsíc reprízované, v průměru dosahují 40 repríz. Uvádí zhruba patnáct akcí za měsíc ve svém prostoru a dalších až 20 výjezdů měsíčně po celé republice.

Za dobu své existence si Divadlo Tramtarie postupně dokázalo vytvořit stabilní pozici v kulturním prostředí města Olomouce, zajišťuje pravidelnou kulturní produkci pro širokou veřejnost.

Netradičně malé divadloPetra Němečková, ředitelka divadla, říká: „Činnost divadla se posunula do profesionálního měřítka, takže teď už nastal čas pro inovaci, aby se zvýšila jeho kvalita.“ Divadlo se během letošních prázdnin opravuje a především vznikne nové hlediště s elevací. Momentální kapacita je 70 diváků. Soubor čítá 10 lidí, z toho 6 herců, pak režisér a dramaturg. Přibližně 15 lidí v divadle hostuje. Celé divadlo je na ploše 260 m2, z toho na 130 metrech je divadelní sál.

02480637.jpeg

autoři: Milena M. Marešová , Radka Kvasničková
Spustit audio