Chapelier Fou exkluzivně pro Český rozhlas: Omezení v umění pomáhají

6. únor 2014

Velký objev současné francouzské hudby pracuje v těchto dnech v Praze. Multiinstrumentalista Chapelier Fou, vlastním jménem Louis Warynski, skládá hudbu pro chystaný loutkový film Jana Baleje Malá z rybárny.

Jeho hudební projev odráží cestu, kterou do hudebního světa pronikal. Nejprve studoval housle, později přidal další nástroje. Na konzervatoři se seznámil s elektronickou hudbou a okouzlila ho. Jeho propracované a chytlavé melodie tak spojují klasické instrumentace a elektro.

Na filmu inspirovaném pohádkou Malá mořská víla nechá výrazný otisk, hudba v něm nahrazuje dialogy. Balejovy loutky promluví právě prostřednictvím hudby třicetiletého Francouze. Na jedné ze svých krátkých pracovních návštěv Prahy poskytl Českému rozhlasu exkluzivní rozhovor.

03056389.jpeg

Českému publiku se se svými autorskými projekty koncertně představil Chapelier Fou už v dvakrát. Kromě komponování hudby k filmu Malá z rybárny pracuje v současné době na svém třetím albu nazvaném Deltas. Plánuje taky sestavení instrumentální kapely.

autoři: zvl , Lucie Malušková
Spustit audio