15 let Kytary.cz a Kytaroví velikáni

17. září 2015

Všichni milovníci akustické i elektrické kytary si přijdou na své 18. září, protože v pražském Divadle Archa se uskuteční veliký kytarový „mejdan“. Velkolepý koncert začne v 19 hodin, pořadatelé kytary.cz ho nazvali Kytaroví velikáni a oslavují jím 15 let na hudební scéně, 15 let s českými hudebníky, 15 let nekonečného koncertu.

V Divadle Archa se jako duo představí velikáni světové akustické kytary Adam Rafferty z USA a Michael Fix z Austrálie. Poprvé v historii se na jednom pódiu spolu vystoupí naši rockoví mágové Radim Hladík a Michal Pavlíček. Zahrají kapely Blue Effect, Hentai Corporation, Michal Pavlíček Trio a ze Slovenska přijede písničkářka Katarzia. Svůj prostor dostanou také naši kytaroví talenti, kterými např. jsou: Petr Jungwith, Jordan Tomeš, Tomáš J. Holý a další.

Mozaikou vás budou provázet skladby v podání několika účinkujících na koncertě Kytaroví velikáni. Uslyšíte Michaela Fixe, Adama Raffertyho, Radima Hladíka a Michala Pavlíčka z jejich alb: Jan Žamboch: Guitar & Forest (2013 ALL RIGHTS ART UŽ!); Michael Fix: Classic Fix (2009 Acoustic Music Rec); Michael Fix: Lines & Spaces (2014 Acoustic Music Rec); Czech Masters of Rock Guitar (1992 Best IA).

autor: Ivana Radechovská
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.