Alo Trio Band: Eponym

2. duben 2015

Důležitou roli v existenci Alo Trio Bandu hraje jeho dvorní textař a moderátor Vlastimil Třešňák, který si ke zhudebnění svých textů vybral skladatele Jana Volného a na naší klubové a divadelní scéně se pohybuje od roku 2012. Alo Trio Band nedávno uvedl svůj debut, album Eponym, které vyšlo u nakladatelství Galén.

Vlastimil Třešňák, známý muzikant a osobnost folkového sdružení Šafrán, disident, příležitostný herec, spisovatel, malíř a fotograf, se ve většině textů pro Alo trio vžil do poetické duše sebevědomé ženy a byl tak přesvědčivý, že ho nezasvěcený posluchač pokládal za poblázněnou feministku. Jan Volný jeho texty zhudebnil v šansonovém, lehce jazzovém, bluesovém, reggae, funki anebo v rockovém stylu.

03351397.jpeg

Alo Trio tvoří nadané, mladé herečky a dobře intonující vokalistky: Martina Menšíková, Natálie Řehořová a Pavla Stránská. V jejich doprovodném Bandu hrají zkušení instrumentalisté: Karel Bárta na kytary, Jan Bálek na klávesy, Zbyněk Polívka na tenorsaxofon, Rostislav Uhrík na basovou kytaru i kontrabas a Jan Horváth na bicí a perkuse.

V dnešní Mozaice uslyšíte například skladby: Hlavolam, Líbesbríf, Láry Fáry, Atentát.

autor: Ivana Radechovská
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.