Big band Concept Art Orchestra připravuje čtyři unikátní koncerty

3. březen 2017

Zveme vás na sérii čtyř koncertů předního českého big bandu Concept Art Orchestra, jehož skladby jste mohli na Vltavě slyšet již mnohokrát. Šestnáctičlenný jazzový orchestr pod vedením trumpetistky a skladatelky Štěpánky Balcarové připravil kontrastní program, rozprostřený do celého roku. Projekt proběhne na půdě pražského klubu Jazz Dock, přičemž úvodní koncert je naplánován na neděli 12. března.

Dramaturgie koncertní série 4 x Concept Art Orchestra je promyšlená: 12. března uvede big band několik premiér skladatelského sdružení The Prague Six, zatímco 11. června zahraje čtyřdílný cyklus Štěpánky Balcarové, inspirovaný obrazy českého výtvarníka Jana Zrzavého. Za své poslední album z roku 2015 získal soubor Cenu Anděl.

22. října spojí orchestr síly s ideově spřízněným rakouským tělesem Graz Composers Orchestra a ansámbl sestavený z vybraných hráčů obou těles uvede skladby jak rakouských, tak českých skladatelů. Nově vzniklý repertoár představí toto těleso následující den ještě přímo v Grazu.

Šestnáctičlenný big band Concept Art Orchestra na letošní rok připravili zajímavou koncertní sérii. Ta začne na půdě pražského klubu Jazz Dock příští neděli 12. března. Veškeré informace o programu a vstupenkách najdete na webových stránkách souboru www.conceptartorchestra.cz.

Štěpánka Balcarová, dirigentka Concept Artu, ke třetímu koncertu říká: „Obě vystoupení oddiriguje Ed Partyka, renomovaný americký skladatel a trombonista, který hrál s Vienna Art Orchestra nebo Bobem Brookmeyerem, a u kterého jsem studovala.“

Závěrečný večer cyklu s názvem Purpurovou nocí a datem 10. prosince vychází z loňského projektu Vánoce s Concept Art Orchestra, kde jako hosté vystoupili Dan Bárta, Alfred Strejček a Marta Kloučková, a který jsme na Vltavě odvysílali na Štědrý večer.

autor: Jan Mazura
Spustit audio