Cermaque: Rodinné album

23. duben 2014

Příznivcům kvalitní, nevšední písničky jistě neušlo jméno Cermaque, jak si říká sám jeho nositel Jakub Čermák. Na počátku letošního roku mu vyšla nová, v pořadí šestá deska a nazval ji Rodinné album. Název nejlépe vyjadřuje důležitý mezník v Jakubově životě, nedávno se mu narodila dcera Agáta.

Název alba má pro Jakuba ještě jeden význam. Natáčela ho nejen jeho základní, obnovená kapela Cirkus Cermaque, ale i početná rodina jeho hudebních přátel – akordeonistka Lucie Vítková, kladenská kapela Zrní, Martin M. Kyšperský, kytarista Rémy Reber anebo zpěvačky Raisa Basinho a Iamme Candlewick.

Dvanáct písniček dostalo dvanáct nápaditých, každé na míru dělaných aranží. Jejich texty už nejsou tak vzpurné jako ve starších písničkářových písničkách, ale velmi citlivě a poeticky přibližují Jakubovy prožitky a postřehy, které nasbíral v Krušných horách, pod švýcarskými Alpami, v Izraeli a jinde.

Rodinné album vzniklo díky finanční podpoře 204 přispěvatelů v crowdfondingové kampani na hithit.cz a to je chvályhodné. Chcete-li si Cermaqua užít živě a sólově, zajděte v pátek 25. dubna večer do dejvického klubu U Rafa.

Výběr z obsahu CD:

AntoníneResumé 26KončetinaUspávanka pro LucinkuJupiterBílý jelen

autor: Ivana Radechovská
Spustit audio