Chancha Via Circuito: Amansara

12. prosinec 2014

Cestovatelé si pod jménem Amansara vybaví luxusní rezidenci v Kambodži, která je ideálním východiskem k starobylým ruinám chrámu Angkor Wat - a kdysi byla sídlem prince Sihanuka. Stejné jméno si vybral významný argentinský producent pro své třetí album.

Ve světě digitálních elektronických projektů představuje Pedro Canale, daleko známější pod pseudonymem Chancha Via Circuito, kultovní ikonu a respektovaného tvůrce, který propojuje zvuky paraguajské harfy, kolumbijský rytmus cumbia, i vlivy z Argentiny a Brazilie a vytváří vysoce atraktivní, futuristicky znějící kombinace.

Album má i zcela unikátní obal. Jeho autorem je argentinská malířka Paula Duro: na pozadí tropické vegetace vymalované v psychedelických barvách vidíme domek i tři postavy: ženu vznášející se ve vodorovné poloze nad zemí a tajemně vyhlížejícího muže a ženu. Nejspíš se jedná o šamanský pár ovládající nadpřirozené síly.

03271522.jpeg

V Jižní Americe se můžeme setkat s řadou nástrojů, které tam kdysi pronikly z Evropy a staly se součástí místního folkloru. Jedním z nich je harfa, kterou do Paraguaye přivezli misionáři - a jimž se z místních Indiánů podařilo vychovat velmi zručné nástrojáře.

V dnešní Mozaice uslyšíte například skladby: Coplita, Sueno en Paraguay, Jardines, Camino de posguerra.

Spustit audio