Echoes Of Swing: Dancing

5. květen 2016

Jednotlivé etapy jazzové historie zůstávají trvale součástí světové scény. Mnichovské vydavatelství ACT Music si proto založilo edici Good Time Jazz, v níž se loni už podruhé představilo kvarteto Echoes Of Swing anglického trumpetisty Colina T. Dawsona.

Kvarteto svůj repertoár neformuje jako ryzí swingový revival. Svůj styl prezentuje nejen skladbami zavedených autorů „zlatého jazzového věku“ Cole Portera, Sidneyho Becheta či Richarda Rogerse, ale také skladbami svých členů, nebo dokonce úpravou Johanna Sebastiana Bacha. Proto se také příhodně nazvali Ozvěnami swingu. Členy kvarteta Echoes Of Swing jsou vedle již zmíněného trumpetisty a zpěváka Colina T. Dawsona altsaxofonista Chris Hopkins, německý pianista a hráč na celestu Bernd Lhotzky a bubeník Oliver Mewes.

03620775.jpeg

Zakladatel kvarteta Colin T. Dawson je ročník 1960. Prošel klasickou výukou hráče na trubku. Ke konci sedmdesátých let podnikl několik cest do New Orleansu, aby získal zkušenosti hry v duchu tradičních jazzových stylů. Po návratu v roce 1979 začala v Anglii jeho dráha profesionálního trumpetisty. Pianista Bernd Lhotzky z Mnichova je Dawsonovým mnohaletým hudebním partnerem a v roce 1997 v duu nahráli album Sophisticated jako poctu jazzové hudbě dvacátých a třicátých let.

V dnešní Mozaice uslyšíte například skladby: Hipsters Hop, Lion´s Steps, Ballet Of The Dunes, Salir A La Luz.

autor: Vladimír Kouřil
Spustit audio