Gianmaria Testa: Vitamia

15. duben 2016

Italský zpěvák, skladatel, kytarista Gianmaria Testa, proslul svojí melodičností, nevypočitatelnou jazzrockovou vizí a například i spoluprací se svým slavnějším krajanem, jazzovým klarinetistou Gabrielem Mirabassim.

V pražském Divadle U hasičů mohli posluchači v květnu roku 2013 slyšet italského zpěváka, skladatele a kytaristu Gianmaria Testu v rámci jeho koncertu s jazzovým klarinetistou Gabrielem Mirabassim. Tato událost se již opakovat nebude, neboť Gianmaria Testa zemřel letos, 30. března, ve svých padesáti sedmi letech. Jeho lyričnost a melodičnost, stejně tak jako jeho nevypočitatelnou jazzrockovou vizi připomínají skladby z alba příznačného názvu Vitamia (Můj život), které umělec vydal v roce 2011.

03608193.jpeg

Italský zpěvák, skladatel a kytarista Gianmaria Testa se pohyboval na mezinárodní jazzové hudební scéně téměř čtyřicet let a pro své poslední profilové album si vybral následující spolupracovníky: Claudio Dadone a Giancarlo Bianchetti – kytary; Nicola Negrini – kontrabas a elektrická basa; Philippe Garcia – bicí; Roberto Cipelli – piáno; Gianluca Petrella – trombón; Luciano Biondini – akordeon; Carlo De Martini – viola a Mario Brunello – violoncello.

V dnešní Mozaice uslyšíte například skladby: Nuovo, Cordiali Saluti, Sottosopra, La Giostra.

autor: Martin Starý
Spustit audio