Jan Burian: Jiná doba

26. březen 2015

Spisovatel, fejetonista, scénárista, moderátor, neúnavný organizátor a inovátor Jan Burian patří k významným představitelům naší písničkářské scény. Působí na ní úctyhodných 45 let.

Vystupuje většinou sólově, ale i v nejrůznějších formacích. Vydal 14 písňových alb. To poslední vychází nyní u nakladatelství Galén, jmenuje se Jiná doba a jeho protagonista v něm spojuje hudbu dvou století. Jan Burian si ke spolupráci přizval 13 známých producentů a hudebníků české alternativní scény: Jana P. Muchova, Burianova syna Jiřího, Martina Kyšperského, duo Dva, Viliama Béreše, Petra Marka, Mikoláše Růžičku, Ondřeje Ježka s OTK, Daniela Fikejze, Jana Štolbu a Karla Vepřeka.

Jan Burian vybral každému z nich jednu písničku, se kterou směli naložit dle vlastních představ. Nově zaranžované písně, uchopené v duchu současného elektronického jazyka, vznikaly v supermoderních studiích i v domácnostech bez studií. Finální mix a mastering jim dal Ondřej Ježek ve studiu Jámor.

Album Jiná doba bude slavnostně přivítáno v divadle Archa 29. dubna večer. Spolu s Janem Burianem vystoupí i většina spolutvůrců desky. V dnešní Mozaice uslyšíte například skladby: Evoluce, Do ráje, Odložený případ.

autor: Vladimír Kouřil
Spustit audio