Jiří Pavlica a Hradišťan: Vteřiny křehké

6. červen 2014

Vteřiny křehké, tak nazval Jiří Pavlica, umělecký vedoucí souboru Hradišťan, své nové autorské písňové album, v němž se tematicky zaměřil na vteřiny, okamžiky, které mohou náš život rázem proměnit. Vybral a zhudebnil 15 básní od různých autorů – Jana Skácela, Evy Kociánové, Alžběty Šáchové, Michala Stránského, Františka Novotného, Dušana Vančury a Josefa Veselého.

K nahrávání alba byli přizváni i hosté. Na hoboj a anglický roh hrál Vladislav Borovička, na flétnu nai Michal Zpěvák, na kytary Jiří Kučerovský a Michael Vašíček, který též zahrál na mandolínu. Některých vokálních partů se chopily hostující zpěvačky Vendula Pančochová, Kristýna Daňhelová a zpěvák Kolib. Jiří Pavlica zná velmi dobře hráčské a vokální schopnosti svého ansámblu i přátel, a tak sobě i jim písničky zaranžoval tak, aby vyzněly co nejlépe. Co píseň, to originální unikát, který Jiří Pavlica koloroval svým nezaměnitelným hudebním rukopisem.

03137528.jpeg

11. června večer Jiří Pavlica a Hradišťan na Vyšehradě slavnostně zahájí 11. ročník festivalu Vyšehraní. Na koncertu zazní písničky z nového alba „Vteřiny týdne“ a také je uvede 18. června v brněnském Sono Centru.

Vteřiny křehké ve kterých zdá seže do sebe vše snadno zapadáže dobře je a nikdo nestará sea pochybnost se zadem nevkrádá

Okamžik vzniku tajemná chvíleještě ne tady a už ne tamz čeho jsi světe když ne z láskyaby vše nebyl nebyl jenom klam

V odpolední Mozaice uslyšíte například skladby: Vteřiny křehké, Až se budeš bát, Když ona hrozny, Až bude moje duše.

autor: Ivana Radechovská
Spustit audio