Lada Šimíčková a Ivo Cicvárek: Hotel v tiché ulici

9. červenec 2014

Hudba v dnešní Mozaice potěší ty, kteří si oblíbili písničky brněnské dvojice Lada Šimíčková a Ivo Cicvárek. Jejich debutové album, ze kterého budeme odpoledne hrát je nazvané Hotel v tiché ulici a zachycuje to nejlepší, co oba protagonisté během společného působení složili.

A protože Lada Šimíčková s Ivem Cicvárkem spolu do studia zase dlouho nepřijdou, dali si na CD záležet a přizvali k natáčení kytaristu Viléma Spilku, basistu Petra Pospíšila, saxofonistu Honzu Vašinu, bubeníka Martina Kleibla a bendžistu a hráče na irskou flétnu v jedné osobě, Luboše Malinu. Na album přispěl jednou písničkou Pepa Streichl a tři Ladiny texty zhudebnil Slávek Janoušek.

Impulsem k vytvoření dua Lada Šimíčková a Ivo Cicvárek bylo jejich setkání v Textové dílně Slávka Janouška. Ivo Cicvárka zaujaly Ladiny lyrické texty a tak k nim začal vymýšlet melodie, které s jejich sdělením a náladou souzněly.

Dnes večer vystoupí Lada Šimíčková v rámci brněnského open air Festivalu ve středu. Série akustických koncertů bude probíhat od 18.30 před kavárnou Café Práh a kromě Lady na něm vystoupí René Souček a skupiny Máta, Lav-Lav a Jen tak tak.

Více o produkci a koncertech umělecké dvojice Lada Šimíčková a Ivo Cicvárek najdete na webu: www.ladasimickova.cz

V odpolední Mozaice můžete slyšet například skladby: Oděsa, Zakřičeli racci, Pustá Rybná, Chvíle do rána.

autor: Ivana Radechovská
Spustit audio