Lesní zvěř: Movable Feasts

1. srpen 2014

Letos na jaře uvedla brněnská elektro nu-jazzová formace Lesní zvěř své druhé řadové album Movable Feasts – Pohyblivé svátky. Tímto názvem kapela vyjadřuje své potěšení ze všech svých koncertů, které jsou pro ni svátkem. Vystoupí dnes na Besedě u bigbítu v Tasově.

Základní jádro kapely tvoří: Jiří Hradil (klavír, hammond, synth), Miloš Rejsek (vokály, melodika, brumle, delay a modulace), Marek Steyer (trubka) a Martin Čech (bicí, tabla, perkuse). Zmínění protagonisté Lesní zvěře připravovali novou desku tři roky, individuálně a společně pak při příležitostných setkáváních. Drželi se svého kréda dělat svobodnou, stylově nespoutanou „zážitkovou hudbu“ a v tom jim pomohli také hostující muzikanti: Filip Nebřenský hrál na saxofony a flétny, Kristýna Krutská přispěla svým zpěvem.

Lesní zvěř nevystupuje moc často, chcete-li si ji vychutnat živě, vypravte se zítra večer do Tasova na festival zvaný „Beseda u bigbítu“, kde bude kapela koncertovat. Obavy z toho, že byste zmokli, hoďte za hlavu, protože Tasov je druhé nejsušší místo v naší republice. A kdybyste náhodou nevěděli, kde Tasov leží, najdete ho u Veselí nad Moravou.

V odpolední Mozaice zazní výběr z těchto skladeb: Kavka Airlines; Shoulder Blades; One Big Soft Sport; Evil Ewil Eye; Skid a Orifice.

autor: Ivana Radechovská
Spustit audio