Longital: A to je všetko?

21. květen 2015

V polovině května uvedla na svém labelu Slnko Records renomovaná slovenská skupina Longital album s názvem A to je všetko? Shina s Danielem Salontayem na něj zařadili písničky, které známe z jejich dosud vydaných alb: Výprava, Gloria, Teraz i z debutu September, ale vtiskli jim akustickou podobu.

Album A to je všetko? vznikalo ve studiu Jamor a pod dohledem Ondřeje Ježka se Longital spolu s bubeníkem a pianistou Marianem Slavkou pokusili nahrát vybrané songy tak, jako by je hráli živě na koncertě.

Longital novinku A to je všetko? nedávno pokřtili v pražském klubu Basement a Shina tam mimo jiné řekla: „S písničkami, které jsme natočili na CD se loučíme, hrajeme je už dlouho a chystáme nové, ale musíme si s nimi jako s malými dětmi ještě trochu pohrát.“

03389487.jpeg

V létě bude Longital koncertovat na mnoha festivalech. Sérii červnových koncertů začne na festivalu United Islands of Prague, kde vystoupí 18. a 19. června, pak se z Prahy přesune na Moravu a 20. června se představí ve Frýdku-Místku na Sv Jan Session Festivalu a v Kopřivnici na festivalu Moment.

V dnešní Mozaice uslyšíte například skladby: . Som modré more, Anjel moj, Mraky draky.

autor: Ivana Radechovská
Spustit audio