Martin Brunner & Jaroslav Šindler: On Stage

14. srpen 2015

Klubové koncerty mezinárodního festivalu Jazz Goes To Town v Hradci Králové připomene záznam loňského vystoupení dua flétnisty Martina Brunnera s kytaristou Jaroslavem Šindlerem na albu s jednoznačným názvem On Stage. Podobně jako na jejich studiovém debutu Stará cesta z roku 2011 představují řadu slavných jazzových standardů ve vlastních improvizacích a originálním pojetí.

Nové album dvou významných protagonistů českého jazzu prosazujících se na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let, je třetím koncertním dokumentem z dvacetileté tradice festivalu Jazz Goes To Town. Současně posledním, neboť historie psaná jeho zakladatelem, ředitelem a hlavně dramaturgem Martinem Brunnerem, se koncertem tria Johna Scofielda z vlastního rozhodnutí letos uzavřela.

Trvale slyšitelnou připomínkou tak zůstane album Kontrabandu Milana Svobody z roku 2001, album mezinárodního tria Jiřího Stivína z roku 2007 a novinka dua Martin Brunner – Jaroslav Šindler On Stage, která byla pokřtěna letos 22. listopadu v pražském Jazz Docku. Členové dua jsou současně propojení i se dvěma dalšími interprety koncertních záznamů, neboť Jaroslav Šindler působil dlouhou dobu v kvartetu Jiřího Stivína a Martin Brunner byl stálým členem Kontrabandu.

Na albu On Stage se společná titulní skladba předchozí studiové desky Stará cesta a nové téma In a Spanish Mood ocitají vedle autorských perel Herbieho Manna, Charlieho Parkera, Anny Ronellové, Kennyho Dorhama a Rolanda Kirka.

V dnešní Mozaice uslyšíte například skladby: Memphis Underground, Old Way, Willow Weep For Me, Serenade To A Cuckoo.

autor: Vladimír Kouřil
Spustit audio