Mike Stern na AghaRTA Prague Jazz Festivalu 2015

14. duben 2015

V pondělí 20. dubna vystoupí v pražském Lucerna Music Baru americký jazzový kytarista Mike Stern. Jeho koncert se uskuteční v rámci AghaRTA Prague Jazz Festivalu a spolu se Sternem se na něm představí trumpetista Randy Brecker, baskytarista Janek Gwizdala a bubeník Steve Smith.

All Over The Place z roku 2012 je o patnácté sólové album, které tento nositel šesti cen Grammy vydal. Obsahuje jeho autorské skladby, které stylově vychází z kytaristovy oblíbené fúze jazzu, rocku a blues. Na vzniku alba se podílela celá plejáda osobností současného jazzu.

Mike Stern vystudoval bostonskou Berklee College of Music a mezi jeho první výraznější spolupráce patřila kapela Blood, Sweat & Tears, kde působil od roku 1976. Důležitým zlomem v jeho hudební kariéře se stal rok 1981, kdy si jej do své kapely přizval trumpetista Miles Davis. Na počátku osmdesátých let se tak Stern podílel na třech Davisových albech – We Want Miles, Man with the Horn a Star People. Mezi jeho další spoluhráče patřili například baskytarista Jaco Pastorius, kytarista Jim Hall a také trumpetista Randy Brecker.

V odpolední Mozaice budou znít ukázky z CD All Over The Place, které Mike Stern vydal v roce 2012. Uslyšíte například skladby: Out Of The Blue, Blues For Al, As Far As We Know.

Spustit audio