Milan Svoboda & Michal Gera: DUO

7. červenec 2016

Počínaje 7. červencem, zahájí svůj program 24. ročník festivalu Boskovice 2016, pořádaný sdružením UNIJAZZ. Vedle filmových projekcí, výstav, besed a divadelních představení je obsahem nejrozsáhlejší část hudební. K té už pravidelně patří také scéna bluesová a jazzová v Zámeckém skleníku. Mezi vystupujícími je například Mrakoplaš Light s hostujícím harmonikářem Ondřejem Konrádem nebo slovenský Dura & Blues Club s basistou Fedorem Frešem.

Jazzová scéna v Zámeckém skleníku představuje tradičně české a německé kapely, například 8. července to bude duo pianisty Milana Svobody s trumpetistou Michalem Gerou, vokální Skety, freejazzové duo Dorschner-Macht-Music a duo Friedrichsschwerd. V sobotu Madfinger, Tarapaca Jazz, trio Jo Aldingers Downbeat Club, a také německo-americko-české improvizační trio Heinz – Cremaschi – Antalová.

03663184.jpeg

Jazz bude také součástí výstav: v Muzeu Boskovicka bude ještě dnes odpoledne otevřena výstava Jazzová sekce 1971 až 1988, k níž proběhne v pátek v Židovském obecním domě beseda. Ta bude nejen o historii někdejší Jazzové sekce Svazu hudebníků ČSR, ale také o jejích publikacích s židovskou tematikou, kterou doprovodí hudba židovských swingových bandů z let třicátých a válečných.

V dnešní Mozaice uslyšíte například skladby: Vůně podzimu, Smaragd, Švestkový kompot, Jarní píseň.

autor: Vladimír Kouřil
Spustit audio