Moderat: III

20. duben 2016

Elektronické trio Moderat vzniklo před 14 lety spoluprací dvojice Modeselektor společně se zpěvákem a hudebníkem Sascha Ring aka Apparat. Jejich novinka, už třetí studiové album s názvem III je určitě tou nejpřístupnější deskou v jejich diskografii a nabízí chytrý vokální elektronický pop s nevtíravými melodiemi.

Navíc po předskakování legendárních Radiohead, kde jsme je měli možnost vidět naživo v Praze poprvé, a také po vystoupení v rámci festivalu Electronic Beats před 2 lety, budete mít možnost je zažít v sólovém vystoupení v Praze už za 2 měsíce, ve čtvrtek 16. června ve velkém sále Lucerny.

V dnešní Mozaice uslyšíte například skladby: Eating Hooks, Running, The Fool, Intruder.

autor: Josef Sedloň
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.