Natalia M. King: BlueZzin T’il Dawn

26. duben 2016

Americká zpěvačka Natalia M. King si za dobu své hudební dráhy utvořila originální styl vycházející z jazzu, soulu a blues. Ten skvěle rozvíjí na svém nejnovějším albu s názvem BlueZzin T’il Dawn, které vyšlo začátkem dubna 2016.

K hudební spolupráci si zpěvačka obvykle vybírá skvělé spoluhráče – na jejím předchozím albu SoulBlazz se podíleli přední hráči francouzské scény – saxofonista Pierrick Pedron a trumpetista Stéphane Belmondo. Doprovodnou kapelu na jejím nejnovějším CD BlueZzin T’il Dawn tvoří trumpetista Ronald Baker, saxofonista Xavier Sibre, pianista Anthony Honnet, kontrabasista Anders Ulrich a bubeník Davy Honnet. Album obsahuje téměř výhradně zpěvaččiny autorské kompozice.

Natalia M. King má panamsko-dominikánský původ, vyrůstala v Brooklynu, odkud před lety přesídlila do Francie. Zde účinkovala nejprve v barech i v prostorách metra a časem vydala debutové album Milagro, dynamickou směs rocku a folku. Hudební kariéra se začala slibně rozjíždět, ale záhy přišel zlom. Zpěvačka se rozhodla vrátit do Ameriky a na sedm let se odmlčela. O to průraznější byl její návrat – v roce 2014 vydala album SoulBlazz, které si získalo pozitivní přijetí recenzentů i posluchačů. Obsahovalo převážně bluesově laděné jazzové standardy s patrným vlivem zpěvaček Billie Holiday a Nina Simone. Na svém nejnovějším albu BlueZzin T’il Dawn se vydává ještě více směrem k blues a zpívá zde převážně vlastní písně.

V dnešní Mozaice uslyšíte například skladby: In satiable, Love You Madly, Paint It Black & Blue, You Came & Go.

Spustit audio