Omer Klein Trio: Fearless Friday

17. květen 2016

Pianista Omer Klein patří k výrazným představitelům mladého izraelského jazzu. Jeho nejnovější album, které natočil se svým triem, má název Fearless Friday. Zmíněné trio tvoří mladý bubeník Amir Bresler a kontrabasista Haggai Cohen-Milo. Ačkoli všichni členové pocházejí z Izraele, v současné době žijí jinde – v Německu a v USA.

Trio se představí v pondělí 23. května v Praze v Chodovské tvrzi. Album Fearless Friday obsahuje až na jednu výjimku autorské skladby Omera Kleina, které vynikají především výraznými zpěvnými melodiemi.

Omer Klein se narodil v Izraeli v roce 1982, vystudoval jazzový klavír na Thelma Yellin High School of the Arts a koncertovat začal v šestnácti. V roce 2005 se odstěhoval do USA, kde navštěvoval New England Conservatory. Jeho učitelem se stal držitel Grammy, pianista Danilo Perez. V minulosti spolupracoval například s Johnem Zornem, Lee Konitzem, Jeffem Ballardem a dalšími a podílel se také na scénické hudbě k divadelním představením. V Česku se představil již několikrát, naposledy na letošním ročníku trutnovského festivalu Jazzinec. V současné době má Omer Klein na kontě pět sólových alb. To nejnovější vyšlo v loňském roce a nese název Fearless Friday.

V dnešní Mozaice uslyšíte například skladby: Niggun, I guess that's why they call it falling, Calla Lily, Tears on a bionic cheek.

Spustit audio