Ondřej Pivec: Organic Quartet Reunion - Tour

5. duben 2016

„Hrát komplikovanou a těžko srozumitelnou hudbu mě nikdy moc nelákalo a neoslovovalo. Mám rád, když je publikum napojeno na to, co se děje na pódiu. Je to jako všechno ostatní v životě – oboustranná výměna energie,“ říká varhaník Ondřej Pivec. Letos v lednu to bylo sedm let, co odešel do New Yorku, kde získává zkušenosti po boku jazzových velikánů, gospelových sborů v Harlemu i jinde a kromě jazzu a gospelu se věnuje řadě dalších žánrů – funku, R&B a soulu.

Po pětileté pauze od posledního koncertu jeho kapely Organic Quartet se příznivci tohoto uskupení mohou těšit na tři koncerty v Česku: pod názvem Organic Quartet Reunion vystoupí v pátek a v sobotu v pražském Jazz Docku a v neděli v rámci Jazz Festu Brno. Spolu s Pivcem se na koncertech představí kytarista Libor Šmoldas, saxofonista Jakub Doležal a bubeník Tomáš Hobzek. Za krátkou dobu své existence vydalo Pivcovo kvarteto dvě alba – Don´t Get Ideas a Never Enough.

Stylová otevřenost a přístup k rozmanitým žánrům se na nejnovějších projektech Ondřeje Pivce výrazně projevuje: například na albu s názvem The Greencard Album z roku 2013, které obsahuje celkem jedenáct skladeb, z nichž téměř polovinu složil Pivec. Ke spolupráci přizval celou řadu vynikajících muzikantů – například kytaristy Jordana Peterse, Paula Bollenbacka, baskytaristu Dmitry Gorodetského, bubeníka Adama Jacksona, svého dlouholetého spoluhráče Karla Růžičku Jr. a řadu dalších.

Ondřej Pivec je momentálně na turné s americkým zpěvákem Gregory Porterem. Tento Grammy oceňovaný umělec si Pivce přizval na své nadcházející album Take Me to the Alley, které vyjde začátkem května u labelu Blue Note.

V dnešní Mozaice uslyšíte skladby z CD: Organic Quartet: Don’t Get Ideas (Cube-Metier 2005); Ondřej Pivec: The Greencard Album (Animal Music 2013); Gregory Porter: Take Me To The Alley (Blue Note 2016).

Spustit audio