Perkusista Manu Delago přiveze do Prahy albovou novinku Metromonk

15. únor 2017

Jedinečně znějící perkusní nástroj hang rozezněl po dvou letech rakouský skladatel a perkusista Manu Delago na své novém album Metromonk, které se objevilo koncem ledna opět na britské prestižní nadstylové značce Tru Thoughts.

Po více než roce vystoupí opět v Praze naživo, tentokrát na podiu Paláce Akropolis 19. dubna v rámci koncertní série Music Infinity. Za poslední dekádu Manu Delago vyspěl v jednoho ze světově nejuznávanějších hudebníků na tento nástroj, s nímž se vydává na výpravy do světa downtempa, experimentů či jazzu.

Důkazem toho budiž společné projekty s Anoushka Shankar, Cinematic Orchestra, Joss Stone nebo Björk, které hostoval na albu Biophilia. Do Prahy tentokrát přiveze jeho letošní albovou novinku Metromonk, která obsahuje jedenáct převážně instrumentálních tracků.

Singl A Step vyšel už loni a vznikl ve spolupráci se zpěvákem Pete Josef. Na albu se však podílel i britský objev značky Erased Tapes, zpěvák Douglas Dare, jeho dlouholetá spolupracovnice, zpěvačka Isa Kurz či také francouzsko-švýcarský trumpetista Erik Truffaz.

autor: Josef Sedloň
Spustit audio