Pozdní sběr 2014

3. listopad 2014

V sobotu 8. listopadu se pražské Rock café otevře osmému ročníku jednodenního charitativního festivalu Pozdní sběr ročník 2014.

Letošní výtěžek získá Škola Pink Crocodile, která pomáhá dětem s postižením překonat nepřízeň osudu a osvojit si potřebné základní dovednosti zvyšující jejich schopnosti a vzdělání.

Originální festivalové tržiště tvoří různé stánky s občerstvením, knihami, burza dětského oblečení a dětský koutek. Z hudebních účinkujících vystoupí například Duo Calm Season, Petr Nikl, Martina Trchová Trio, slovenská kapela Živé kvety, Holden Caulfield (houlden kólfíld), Skinny Joe Line nebo Emozpěv.

Některé z účastníků představíme v dnešní Mozaice, např. akustické duo Calm Season, ktré se na české hudební scéně pohybuje teprve druhým rokem. Své druhé album Symboly pokřtili v úterý, 28. října a vyprodaný Palác Akropolis ukázal invenční sílu dvojice, kterou tvoří Adam Piaf Vopička (ex Fake Tapes, The Prostitutes) a Terezie Kovalová (ex Republic of Two, Vladivojna la Chia, Forma).

Organizátoři festivalu Pozdní sběr ročník 2014 nezapomněli ani na děti. Již tradičně jsou pro ně připraveny workshopy, dětské divadlo, na němž se představí Anička a Letadýlko a loutkové divadlo Krasohled, které kombinuje loutkové a činoherní herectví.

Myšlenka na uspořádání charitativního festivalu vznikla přesně před deseti lety, v roce 2004. Záměr se zdařil, a tak mohlo být podpořeno Dětské krizové centrum, Nadace Jedličkova ústavu, Prolomené ticho nebo Klub Nemocných Cystickou Fibrózou.

Do Prahy zamíří na charitativní festival Pozdní sběr ročník 2014 také bratislavská rocková kapela Živé kvety, která vznikla již v roce 1994 kolem zpěvačky a textařky Lucie Piussy a je spojována s divadlem Stoka.

Více o chystané akci zjistíte také na webu: http://www.pozdnisber.net.

autor: Kateřina Andršová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.