Rajnošek B.And: For You

9. říjen 2014

Bharata Rajnošek je multiinstrumentalista známý z řady jazzových, rockových i alternativních kapel. Ovládá všechny druhy saxofonů, hraje také na trubku, křídlovku a flétnu a dnes v Mozaice představí své skladatelské nápady z loňského alba For You.

Rajnošek B.and je jazzové kvinteto všestranných muzikantů dobře známých na naší scéně. Bharata Rajnošek absolvoval Konzervatoř Jaroslava Ježka a kurzy na Berklee College of Music v Bostonu. Dříve byl významnou posilou například kapel Švihadlo, Richter Band, Babalet, Extempore, Agon Orchestra, Wooden Toys, je také členem saxofonových sekcí v big bandu Českého rozhlasu, Golden Big Bandu Praha nebo Big Bandu Felixe Slováčka.

Klávesistou Rajnoškova kvintetu je Vít Pospíšil. Na Pražské konzervatoři však vystudoval obor flétna a komponování. Hráčem na akustickou i elektrickou kytaru je Jaroslav Friedl. V době středoškolských a technických vysokoškolských studií se věnoval rockové hudbě, následovalo studium na Ježkově konzervatoři, po něm se stal kytaristou na plný úvazek.

Bubeník Otto Hejnic vystudoval pražskou konzervatoř a má praktické zkušenostmi z nejrůznějších žánrových projektů. Kontrabasista Petr Dvorský patří k našim nejvyhledávanějším basistům. Už v roce 1990 se podílel na ocenění generační kapely The Four vítězstvím v soutěži na mezinárodním jazzovém festivalu v Karlových Varech. Na svém kontě má spolupráci s mnoha zahraničními sólisty, například se Stevem Lacym, Stevem Houbenem, Ingrid Jensenovou, Marcusem Printupem. Petr Dvorský byl v letech 1999–2003 redaktorem jazzového časopisu JAM a v období 2004–2005 ředitelem Letní jazzové dílny v Praze.

V odpolední Mozaice zazní ukázky z těchto skladeb: April, Summertime with You, All My Girls, Happy Illusion, Song 5, Barefooted a Jungle Funk.

autor: Vladimír Kouřil
Spustit audio