Robert Glasper: Covered

7. červenec 2015

Olomoucký klub Jazz Tibet patří ke scénám s vytříbenou hudební dramaturgií – v minulosti tam vystoupila řada předních světových jazzových hudebníků, například islandská pianistka Sunna Gunlaugs, francouzský trumpetista Érik Truffaz nebo britská kapela Portico. Událostí sezóny má být koncert ameriského pianisty a skladatele Roberta Glaspera, který v klubu vystoupí 13. července.

Jedná se o jediné vystoupení hudebníků v Česku v rámci jeho evropského turné. Hudební experimentátor a dvojnásobný držitel Grammy ve své tvorbě propojuje tradiční jazz s hip-hopem a elektronickou hudbou. Jeho poslední album Covered je ale spíše akustické, natočené v triu.

03424646.jpeg

Na albu Covered obnovil Robert Glasper své původní trio s basistou Vincentem Archerem a bubeníkem Damionem Reidem, se kterými vytvořil své dvě první nahrávky pro label Blue Note – Canvas a My Element. Název Covered odkazuje k jazzovým cover verzím písní, které tvoří jádro celé nahrávky. Skladby pochází například od Joni Mitchell nebo kapely Radiohead.

V dnešní Mozaice uslyšíte například skladby: I Don’t Even Care, Reckoner, Barangrill, The Worst.

Spustit audio