Simeon Soul Charger: A Trick Of Light

11. únor 2015

13. února večer zahájí v černošickém Clubu Kino své desetidenní turné napříč naší republikou americká rocková skupina Simeon Soul Charger, aby českým fanouškům představila své nové, v pořadí třetí album A Trick Of Light. Hrát z něj bude středeční odpolední Mozaika.

Skupina se začala formovat v roce 2008 v Ohiu, ale před pár lety své působiště změnila a usadila se na bavorském venkově. Nabitá novou energií a neutuchající invencí uvedla v krátkém sledu za sebou dvě alba „Meet Me in the Afterlife“ a Harmony Square. Obě byla kladně přijata a během četných koncertů v Evropě a jiných kontinentech skupina nasbírala mnoho nadšených fanoušků.

Třetí album A Trick Of Light vyšlo minulý měsíc a od té doby je skupina Simeon Soul Charger na evropském promo turné. U nás uspořádá 10 koncertů. První se uskuteční 13. února večer v černošickém Clubu Kino, např. 17. února vystoupí v pražském Paláci Akropolis a poslední koncert se uskuteční na Moravě 23. února v olomouckém KS Centru ArtUm.

Středeční odpolední Mozaikou nás budou provázet písničky americké rockové skupiny Simeon Soul Charger, které vybíráme z jejího nového alba A Trick Of Light. Obsahuje 10 písní, na jejichž autorství se podílí celá kapela. Ve své hudbě kombinuje psychedelické prvky, folk, blues, progresivní a glam stoner rock. „Na tomto albu jsme chtěli být Simeon Soul Charger, hlasitější a jasnější než kdy předtím.“ Říkají jeho protagonisté.

V odpolední Mozaice zazní ukázky těchto skladeb: Heavy; The Prince of Wonds; Workers Hymn; Evening Drag; Jane; How Do You Peel

autor: Ivana Radechovská
Spustit audio