Soutěž o lístky na Morriconeho v Mozaice

12. leden 2015

Jediný hudební skladatel, který obdržel cenu Oscar za celoživotní dílo, Ennio Morricone, se po roce vrací do České republiky. 12. února podnikne zastávku v rámci svého posledního turné. Soutěž o vstupenky v pondělní odpolední Mozaice 16.00–17.00.

Pětaosmdesátiletý Enni Moricone je autorem mnoha slavných především filmových melodií. Jeho skladby mnohokrát předčily samotnou vizuální kvalitu snímku, ke kterému byly vytvořeny. Morricone proslul i díky spojení s režisérem Sergiem Leonem. S tím spolupracoval na filmech Tenkrát na západě, Pro hrst dolarů navíc nebo Hodný, zlý a ošklivý. Filmů, pro které vytvořil hudební podkres je nespočet. Mezi další nezapomenutelné lze řadit filmy Bio Ráj, Legenda o 1900, Mise, Nedotknutelní a mnoho jiných. Kromě Oscara má Morricone ve své sbírce čtyři ceny Grammy, pět cen Bafta nebo dva evropské Oscary EFA. Toho získal naposledy v roce 2013 za hudbu k úspěšnému filmu Nejvyšší nabídka, který se natáčel mimo jiné v Praze.

Ennio Morricone se v pražské O2 Aréně rozloučí za doprovodu kompletního symfonického orchestru, který bude čítat více než 200 zpěváků a muzikantů. To, že jeho rozlučkový koncert bude velkým emotivním zážitkem, je po minulém vystoupení prakticky jasná věc. Koncert se uskuteční ve čtvrtek 12. února 2015 od 20:00 hodin.

V odpolední Mozaice zazní ukázky z filmových melodií k těmto snímkům: My Name Is Nobody; Sicilský klan; Tenkrát na západě; Profesionálové; Tenkrát v Americe; Nedotknutelní.

autoři: Ivana Radechovská , Karel Kratochvíl
Spustit audio