The Rongetz Foundation: Kiss Kiss Double Jab

23. leden 2015

Francouzský trumpetista a skladatel Stephan Ronget, vystupující pod pseudonymem Rongetz, pochází z Francie, ale již několik let žije v New Yorku a se svým ansámblem The Rongetz Foundation vydává právě teď nové album Kiss Kiss Double Jab.

Cílem bylo propojit v jednotlivých kompozicích jazz a swing s hip-hopem a soulem. Rongetz je autorem téměř celého repertoáru, výjimku tvoří skladba Murilley od Charlese Earlanda. Na přípravě alba se podílely výrazné osobnosti newyorské jazzové scény: trombonista Steve Turré, basista Luques Curtis nebo bubeník Corey Fonville. Na Rongetzových nahrávkách se vždy objevují hvězdní hosté a Kiss Kiss Double Jab není výjimkou. Po zpěváku Gregory Porterovi, který se podílel na předchozím albu, přizval Rongetz ke spolupráci legendárního saxofonistu Garyho Bartze, někdejšího spoluhráče Milese Davise.

Hudební minulost francouzského trumpetisty a skladatele Stephana Rongeta je velice pestrá. Vystudoval jazzovou historii a skladbu na konzervatoři ve francouzském Lyonu a již od počátku své hudební kariéry tíhl k žánrovým přesahům. Realizoval řadu zajímavých projektů, z nichž k nejvýraznějším patří francouzské acid-jazzové seskupení Metropolitan Jazz Affair.

V dnešní Mozaice uslyšíte například skladby: Hip hop muse, Murilley, Marshmallow throne, Kiss kiss double jab.

Spustit audio