United Islands of Prague

14. červen 2016

V Praze se ve dnech 23. – 26. 6. 2016 uskuteční třináctý ročník multižánrového open air festivalu United Islands of Prague. Celkem pět hudebních pódií nabídne přes 100 účinkujících z oblasti rocku, alternativy, world music, hip hopu, elektronické hudby a také jazzu. Letos poprvé bude hlavní program probíhat především v sobotu a v neděli 25. a 26. června.

Podobně jako v minulých letech nebude na festivalu chybět Český rozhlas Jazz Stage, jazzová scéna na Střeleckém ostrově. Hudební ukázky v dnešní Mozaice budou patřit jazzovým kapelám, které na této scéně vystoupí. „Letos jsme se zaměřili hlavně na mladé jazzové objevy z Česka a ze Slovenska. Nechybí ovšem ani zajímaví hosté z jiných koutů Evropy,“ vysvětluje Petr Vidomus, dramaturg stanice Český rozhlas Jazz. Na festivalu se představí například mladá slovenská zpěvačka Sisa Fehérová s kapelou Fehero Rocher. Její tvorba se pohybuje na pomezí jazzu, soulu i popu a osobitě zpracovává také slovenské lidové písně. Na festivalu představí nejnovější album Cirrus.

03643429.jpeg

Vstup na festival United Islands of Prague je již tradičně zcela zdarma. Festival United Islands zahájí Klubová noc, která proběhne ve čtvrtek 23. června v pražských hudebních klubech. Hlavní festivalový program bude probíhat v Kinského zahradě, na Kampě, Střeleckém Ostrově a Janáčkově nábřeží.

Sobotní jazzový program festivalu United Islands otevře v Brně usazená česko-slovenská skupina Carpet Cabinet. Dynamické a taneční energií nabité skladby v sobě mísí prvky hip hopu, funku, house a jazzu. Kapela momentálně chystá nové album. Příznivce energické instrumentální hudby na pomezí jazzu, rocku a blues potěší slovenské trio GrooveHub, které se v rámci festivalu United Islands představí v neděli. Kapelu tvoří klávesista L’ubomír Šramo, baskytarista Adam Hudec a bubeník Rado Vallach. Na scéně Českého rozhlasu jazz vystoupí v neděli ve dvanáct hodin.

Spustit audio