Dosud nevydané a raritní nahrávky nabízí nejnovější titul Hany Hegerové

19. prosinec 2016

V množství pouhých 500 číslovaných kusů vychází titul s názvem Hana Hegerová Limited Set Box. Kromě vinylového singlu s písněmi Byl jsi král a Santa Lucia zahrnul hudební vydavatel Tomáš Padevět do setu také DVD s filmem Naděje z roku 1963.

Vydavatel Tomáš Padevět chtěl představit osobnost Hany Hegerové v několika podobách - jako zpěvačku, herečku i milou besedující. Do kompletu se mu podařilo dostat tři různé zvukové či audiovizuální nosiče: „Byl to můj záměr a jsem velmi rád, že se to podařilo. Pátralo se například téměř rok v archivu po záznamu Hany Hegerové s Miroslavem Horníčkem, což je nahrávka natočená v někdejším Domě slovenské kultury.“ V kompletu se objevují doposud nevydané záznamy, Tomáš Padevět si myslí, že jde o poslední nahrávky: „Také jsem to nazval slovensky Omrvinky, takže drobečky, což se Haně Hegerové líbilo. Najít je dnes bylo samozřejmě mnohem těžší než třeba v 90. letech, kdy se archivy teprve otevíraly a bylo kde brát. Tyto nahrávky pocházejí ze sedmi nebo osmi archivů, když nepočítám ten svůj, kde je takový pozdrav paní Hegerové. Jsou to věci ze Slovenska, z Německa i ze soukromých archivů.“ A pustí si Hana Hegerová samu sebe?Součástí kompletu je film Naděje, v němž hrála Hana Hegerová po boku Rudolfa Hrušínského. Svůj vřelý vztah právě k tomuto filmu potvrzuje umělkyně: „Já jsem byla moc ráda, že jsem tam ´za herečku´, protože jsem byla především zpěvačka.“ Široké představení své osobnosti, v několika podobách na několika typech nosičů komentuje Hana Hegerová s úsměvem: „Hlavně se divím, a velice doufám, že to bude i někoho jiného zajímat. Já bych potřebovala, aby se to dobře prodávalo, budu pak bohatá, víte.“

03766309.jpeg

„Dost pochybuji, protože já se nerada poslouchám a vidím pak samé chyby, ne, asi k tomu nedojde. Možná na film Naděje se podívám,“ odpovídá Hana Hegerová na otázku, zda si pustí celý komplet.

Spustit audio