Zimní Revolver Revue upozorňuje na práce pozoruhodných výtvarníků

26. leden 2015

Časopis „kulturní sebeobrany“ Revolver Revue pod svým současným názvem existuje už od roku 1986 a Zimní Revolver Revue představuje výrazné osobnosti českého i zahraničního kulturního života, které jsou inspirativní a následováníhodníhodné jak pro své dílo, tak pro svůj charakter.

Výtvarné umění zastupují mimo jiné dva malíři mladší generace – Ondřej Basjuk a Matěj Lipavský. Součástí Zimní Revolver Revue je také esej o kinetických plastikách Františka Svátka a medailon slovenského autora Palo Čejky. Rubrika Ateliéry navštíví ateliér Jiřího Kubového nebo text o práci fotografa Vojtěcha Veškrny.

Součástí nejnovějšího čísla Revolver Revue jsou ukázky z dosud nepublikovaného román Daniela Jahna „Naivní sezóna“. Adam Gebert je autorem povídek Kradařina a Reportáž, Básník Ticho v čísle publikuje vybrané básně z připravované sbírky Playoff, básník Pavel Petr příspěvek Plážové dojmy.

Anketa 25 let po listopadu

„Jaké jsou podle Vašeho názoru tři nejpodstatnější jevy, které negativně určovaly českou kulturu a společnost v minulém režimu a přetrvávají dodnes?“ To je otázka, kterou redaktoři časopisu položili jednačtyřiceti osobnostem kulturního života, odpovědi najdete v nejnovějším čísle.

V něm také amerikanistka a spolupracovnice Mozaiky Hana Ulmanová představuje tři autory současného amerického Jihu, Davida Kirbyho, Jessicu Kinnisonovou a Jeralda Walkera.

autoři: Ivana Myšková , Karel Kratochvíl
Spustit audio