Miluše Roubíčková: 50 let pop-artu ve skle

24. květen 2012

Lákavě vypadající barevné bábovky, vázy se skleněnými květy, zmrzlinové poháry, misky a pytlíky se skleněnými různobarevnými bonbóny, obyčejné a banální věci – to jsou prostá témata barevných skleněných plastik téměř devadesátileté sklářské výtvarnice Miluše Roubíčkové.

Výstava jejích prací byla v úterý 22. května v podvečer zahájena pod názvem „50 let pop-artu ve skle“ v 7. patře paláce v Praha City Center v Klimentské ulici v Praze 1. Paní Roubíčková se na vernisáž ze zdravotních důvodů nedostavila, zato se objevil její manžel, stále čilý a stále tvořící světově proslulý sklářský výtvarník René Roubíček, který oslavil své devadesáté narozeniny letos v lednu.

Karel Oujezdský se Reného Roubíčka zeptal, kdy vlastně jeho společná životní a také sklářská cesta s Miluší Roubíčkovou začala.

Výstava „Miluše Roubíčková: 50 let pop-artu ve skle“ je v 7. patře Praha City Center v Klimentské ulici 46 v Praze 1 otevřena v rámci cyklu „Umění pro kancelář“ až do 30. září. Otevřeno je od pondělí do pátku od 10 do 17 hodin.

Spustit audio