Výstava absolventů ateliéru Kurta Gebauera

28. červen 2012

Ve dvorním traktu Galerie Jaroslava Fragnera a v Lapidáriu Betlémské kaple na Betlémském náměstí v Praze byla zahájena v rámci projektu „Open Air Arena Betlémské náměstí / architektura – divadlo – hudba – výtvarné umění“ výstava s názvem „V Betlémě veškeré“.

Výstava nese podtitul „Kurt Gebauer a absolventi ateliéru veškerého sochařství Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze“.

Spolu se svým profesorem, dnes už sedmdesátiletým sochařem Kurtem Gebauerem, který se současným ateliérem sochařství na pražské „Umprum“ stále spolupracuje, představuje na výstavě své práce na padesát Gebauerových absolventů, kteří v posledním dvacetiletí jeho ateliérem prošli. Vedle soch jsou zde zastoupeny objekty, fotografie, instalace a artefakty zpracované nejrozmanitějšími technologiemi a z nejrůznějších materiálů.

Na to, jak se projekt výstavy „V Betlémě veškeré“ rodil, se Karel Oujezdský jako prvního zeptal profesora Kurta Gebauera.

Výstava „V Betlémě veškeré / Kurt Gebauer a absolventi ateliéru veškerého sochařství Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze“ je v Lapidáriu Betlémské kaple a ve dvorním traktu Galerie Jaroslava Fragnera otevřena v rámci projektu Open Air Arena na Betlémském náměstí v Praze do 22. července.

Spustit audio