Mladí čeští módní tvůrci se prezentují v Paříži

29. květen 2013

Česká móda a Paříž – toto spojení je právě aktuální. České centrum v Paříži ve spolupráci s Asociací českých studentů a mladých profesionálů ve Francii představuje mladé návrháře prostřednictvím francouzských fotografů na výstavě nazvané Móda.cz – České kolekce v černé komoře.

„Všechno začalo před deseti měsíci, kdy nás oslovila Asociace českých studentů a mladých profesionálů ve Francii, s nápadem připravit společnou výstavu. Dohodli jsme se, že uspořádáme projekt mezi mladými módními návrháři z České republiky a naším fotografickým kolektivem Cinq Six. Naším úkolem bylo fotografovat modely českých návrhářů na nejrůznějších místech Paříže. A z konečného výsledku mám opravdu radost,“ říká Louis-Marie Perray, jeden ze zakladatelů spolku fotografů Collectif 5.6.

Collectif 5.6, který sdružuje pět fotografů a vznikl před 4 lety, vybíral místa v Paříži tak, aby třeba ani nebylo poznat, že snímky skutečně v hlavním městě Francie vznikly. Paříž se tak záměrně představuje trochu jinak. Velkoformátové fotografie, které jsou v Českém centru k vidění, se tak skutečně věnují jen samotným modelům. Podobu výstavy v rozhovoru přibližují také Martin Polívka z Asociace českých studentů a mladých profesionálů ve Francii a jeden z nejmladší generace návrhářů Miroslav Sabó.

Spustit audio