Láska je slepá, sex je jinde

17. únor 2011

V nové Artinbox Galerii v Perlové ulici 3 v Praze 1, kterou nedávno otevřela fotografka a kurátorka Nadia Rovderová, je do 2. dubna otevřena výstava nejrozmanitějších prací 55 autorů nazvaná trochu provokativně „Láska je slepá, sex je jinde“. Výstava byla připravena ve spolupráci s Galerií Moderna a Galerií U Betlémské kaple.

Jak název napovídá, jsou jejím hlavním tématem především vztahy mezi mužem a ženou a určitě ji nelze bez uzardění doporučit návštěvníkům s malými dětmi. Zastoupeni jsou autoři nejrůznějšího výtvarného ražení, mladí i staří, nechybí ani drobné práce již nežijících mistrů našeho i světového umění.

Z těch mnoha autorů jmenujme aspoň Josefa Váchala, Františka Drtikola, Karla Nepraše, Jana Švankmajera, Michaela Rittsteina, Jindru Vikovou, Ivana Komárka, Jakuba Špaňhela, Krištofa Kinteru, Danu Kyndrovou, Veroniku Bornovou či Lenku Klodovou.

Jak celý projekt vznikl, se Karel Oujezdský v pondělí zeptal v Artinbox Galerii kurátorky výstavy Nadii Rovderové.

Výstavu „Láska je slepá, sex je jinde“ můžete v Artinbox Galerii v Perlové ulici 3 v Praze 1 navštívit do 2. dubna. Otevřeno je od úterý do soboty od 11 do 18 hodin.

Spustit audio