Obrazy a kresby Pavla Šlegla a Petra Štěpána v Mostě

22. březen 2011

Ve čtvrtek 24. března zahájila Galerie výtvarného umění v Mostě v suterénním výstavním sále děkanského chrámu Nanebevzetí Panny Marie v Mostě výstavu obrazů a kreseb dvou členů výtvarné skupiny Corpora S – malířů Petra Štěpána (ročník 1953) a Pavla Šlegla (ročník 1958). Výstava nese název: „Má Sílo, budu ti hrát“.

Oba umělci, stejně jako jejich další kolegové ze skupiny Corpora S, využívají pro svou práci tradiční média – malbu, kresbu, grafiku. Tradiční je i jejich spirituální inklinace čerpající především z křesťanské tradice a přírody.

Ještě dříve, než dáme slovo malíři Pavlu Šleglovi, poslechněte si, co o tvorbě obou umělců a jejich směřování říká kurátor výstavy Petr Svoboda, ředitel Galerie výtvarného umění v Mostě.

02290303.jpeg

Výstavu obrazů a kreseb malířů Petra Štěpána a Pavla Šlegla nazvanou „Má Sílo, budu ti hrát“ si můžete v suterénním výstavním sále děkanského chrámu Nanebevzetí Panny Marie v Mostě, prohlédnout až do 5. června. Otevřeno je denně mimo pondělí od 9 do 18 hodin. Rozhovor s druhým vystavujícím – malířem Petrem Štěpánem – přineseme v příštích dnech.

Spustit audio