Art Prague 2012 v pražském Mánesu

21. březen 2012

V úterý 20. března večer byl v prostorách výstavní síně Mánes na Masarykově nábřeží v Praze slavnostně zahájen v pořadí už XI. ročník mezinárodního veletrhu současného umění Art Prague 2012.

Na přehlídce, která je uvedena mottem „Investujte do umění, investujete do budoucnosti“, se představí více než dvacítka soukromých galerií a také několik kurátorských projektů.

Stejně jako v minulých letech byla na vernisáži udělena odbornou porotou cena „Uni Credit Bank Art Prague Young“, určená pro umělce do 35 let. Tentokrát si ji z Mánesa odnesl nikoliv jedinec, ale celý kolektiv Galerie A.M. 180. Tento kolektiv tvoří mladí umělci Anežka Hošková, Jakub Hošek a Nik Timková, kteří provozují od roku 2003 na Bělehradské ulici v Praze 2 multifunkční prostor stejného jména jako platformu pro propojování nezávislé hudební a současné výtvarné scény.

Jaký bude letošní ročník Art Prague 2012 a jaké novinky jeho organizátoři připravili, se Karel Oujezdský zeptal Ivy Nesvadbové z pořádající společnosti Art Prague Centrum.

Art Prague 2012 je pro veřejnost otevřen v pražské výstavní síni Mánes na Masarykově nábřeží do neděle 25. března a to od 11 do 19 hodin, ve čtvrtek v rámci Art Prague Nocturno do 21 hodin.

Spustit audio