Cena kritiky za mladou malbu 2012

25. leden 2012

V Galerii kritiky v Paláci Adria v Jungmannově ulici v Praze byly v úterý 24. ledna večer předány ceny 5. ročníku soutěže Cena kritiky 2012 – Malba a její přesahy, která je určena pro mladé umělce do 30 let.

Současně byla otevřena výstava prací osmi letošních finalistů – Josefa Archera, Tomáše Bárty, Svetlany Fialové, Martina Krajce, Patrika Kriššáka, Kamily Rýparové, Dany Sahánkové a Jana Vytisky.

02540488.jpeg

Soutěž Ceny kritiky pořádá Sdružení výtvarných kritiků a teoretiků, Česká sekce AICA, Galerie kritiků a Fond Ceny kritiky.

Jaký byl letos o soutěž zájem, jak se porotě vybírali finalisté a vítězové, na to se Karel Oujezdský v Galerii kritiků zeptal předsedy poroty soutěže – malíře Lubomíra Typlta. Dále uslyšíte čerstvého laureáta ceny malíře Josefa Achrera, absolventa ateliéru Malba III na Akademii výtvarných umění v Praze a člena skupiny Obr.

Výstava „Cena kritiky za mladou malbu 2012“ je otevřena v Galerii kritiků v Paláci Adria v Jungmannově ulici v Praze do 26. února a to denně kromě pondělí od 11 do 18 hodin.

Spustit audio